recept
KÖTTBULLAR/KÖTTFÄRSLIMPA
500 gr köttfärs
3 st ägg
3 msk ströbröd
kryddpeppar
citronpeppar
allroundkrydda
krydda efter smak
om du gör köttfärslimpa så kan du fylla med ost
i så fall gör så här platta ut köttfärsen lägg på osten
och rulla som en rulltårta och lägg den på plåten och
där efter så steks den i c:a 35-40 minuter
(obs risk att äta för mycket av köttfärslimpan)
köttgryta
500 gr köttfärs
2 pkt tärnat bacon
1 burk vita bönor
1 burk krossade tomater
1 buljonstärning
3-5 vitlöksklyftor
1-2 gula lökar
1-2 morötter
2,5 dl vatten
3 dl pasta
3 dl snabbris
2,5 dl vatten
salt
citronpeppar
allroundkrydda
timjan
basilika
bryn köttfärsen ha över i en gryta
stek baconet ha i grytan
ha i tomater och vita böner i grytan
hacka lök morot vitlök i mixer
ev kan man också ta grönärter direkt
från frysen och steka i pannan
ha allt i grytan också vattnet och koka c:a 10-15 min
nästan direkt hälls pastan i och den
bestämmer koktiden under tiden så rör
man annars finns risk för fast bränning
och man kryddar och när c:a 3-4 återstår ha
i riset och koka klart
( obs risk finns att äta för mycket av grytan )